Laura Cătălina Dragomir
Autoritatea inspirației nu se distribuie ca un dar avantajos. Manifestarea ei impune să strângi curaj și să răstorni forme și culori cu entuziasmul cui cultivă câmpurile abia întoarse la primăvară.
„African print” e o colecție făcută de față cu toți, asta pentru că apropierea părților implicate în proiect s-a produs pe rețelele de socializare. Ideile bune insistă și se transformă în impuls și forță.
Trei creatoare cu respectul tehnicilor tradiționale, dar aspirand să își lase stilul „în aer liber” și o colecție despre ce deja s-a întâmplat în una dintre cele mai mari culturi ale lumii, cea africană, dar numai ca justificare estetică.
Având tot, printr-o documentare temeinică, autoarele au ales să nu creeze pe deasupra cunoscutului, ci să nu facă pauză de la libertate, urcând pe scara cea nouă a originalității.
„African Print” nu e o colecție despre cum se obține protagonismul, nici al creatoarelor și nici al pieselor. E o muncă în echipă ca să nu știi la ce să te uiți mai întâi. Publicul va obține o comoditate în preajma artezaniei, a culorilor vii și a materialelor naturale. „African print” e cum să-ți amintești despre o cultură și să uiți tot transformând-o, pentru câteva momente, în ambientul tău favorit.