„Ne ocupăm cu scrisul”

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Laura Cătălina Dragomir

Poezia, ca orice lume a ideilor, poate fi uzurpată, și timpurile moderne, ale rețelelor sociale( cum le numim), oferă și o putere adecvată și circumstanțe fără risc celor care își propun să o manipuleze.

Așa cum repetăm la fiecare Zi Internațională a Ceva, întrebările sunt: de ce poezie, de ce pe această dată și, mai ales, de ce numai într-o anumită dată?

Poate tocmai pentru că ne vine bine să ne identificăm ca poeți, ne sunt utile atât diferențierile cât și apropierea. Poate pentru că, să recunoști și să fii recunoscut, sunt singurele podoabe care ni se potrivesc.

Ziua Internațională a Poeziei e rezumatul intențiilor noastre ca oameni care scriu.

„Ne ocupăm cu scrisul” cred că este cea mai sinceră formulă de solidaritate și protecție de colectiv.

E o formulă în care simt că rentabilul nu are loc de speculații și că poetul merge în căutarea excelenței fără nimic denunțabil la el.

Poezia te ascute pentru realitate. Ajungi să îți dai seama chiar înainte de-a se întâmpla lucruri.

Asta îți oferă avantajul să fii în spatele tuturor războaielor, luând armele și unora și altora.

Să vă ajungă poezia, „impunătoare, complicată, revoluționară”!

Vă citesc, vă iubesc, vă admir!

 

About Post Author

Laura Cătălina Dragomir (n. 8 iulie 1976, Buzău) este poetă, jurnalistă, blogger și mediator cultural; de 16 ani trăiește în Ulldecona, Spania. A studiat Comunicare și Relații Publice la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza " din Iași. A publicat poezie, proză, articole și eseuri pe diferite platforme online de profil. A realizat rubrici periodice de analiză culturală și socio-politică în revistele Robarna, Gazeta de Spania și Români în Andalucia; a colaborat cu Radio Iași și cu Radio Trinitas. Membră ASARS / Asociación de Escritores y Artistas Rumanos de España, Laura Cătălina Dragomir este o prezență constantă și o figură marcantă în cadrul întâlnirilor asociațiilor de profil din Peninsula Iberică. A publicat volumele de poezie „Una și aceeași față a diferitului", „Caracterul triumfal al înmormântărilor cântate", „Nunanit” (poezie pentru copii, în colaborare cu artista plastică Iulia Șchiopu). În 2022 a publicat volumul I de eseuri din seria „Contagii"(scrisă în colaborare cu Nona Oprixor") și volumul de analiză socio-politică „Capitalizarea semioticii narativ în spațiul politic european". De asemenea, a tradus „Vara Tequila", o antologie poetică a scriitorului Nicolae Coande, în prezent lucrând la alte două volume bilingve ale poeților Artiom Oleacu (Rep. Moldova) și Javier Claure (Bolívia). Printre proiectele care vor vedea în curând lumina tiparului se află „Cultura de proximitate"(volum de interviuri) și „Caietul Dragomirei" (caiet auxiliar de gramatică a limbii române).
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *