Orieta Dimadi, bijuterii și pasiune pentru polimer

0 0
Read Time:1 Minute, 52 Second

Orieta Dimadi: visul meu este să împărtășesc culoare, bucurie și un pic de nebunie femeilor din întreaga lume!!!

Pentru început! Îmi plac bijuteriile care nu te obligă. Frumusețea, atât cât le pasă simțurilor, nu are nimic de-a face cu acel „fă să se știe” al luxului. Îmi plac bijuteriile care-ți lasă timp înainte să le vrei. Fără alte pretenții.

Lucrările Orietei Dimadi, de a căror prezență mi-am dat seama abia după un timp, erau într-un loc în care eu aveam ce face și ele nu prea: pe un grup de poezie. Fotografii care durau câteva minute, alteori ceva mai mult și care stăteau în prezența altei arte propunându-și să fie văzute. Cred că am fost eu prima care i-a cerut autoarei să îmi lase din ele, un fel de-a le pune să parcurgă distanțe lungi( Orieta Dimadi locuiește în România, la Bran) cu scopul de-a fi cu cineva pe care abia apucaseră să ”îl cunoască”. Și s-au dovedit bijuterii pe care a meritat să le trăiesc pentru că, oricât m-ar costa să mă explic, am terminat mai bucuroasă să le port decât să le am.

Pentru mine moda e despre ce îmi place așa cum există și dintre cei pentru care ea e despre ce se întâmplă al designerilor. Orieta Dimadi și-a dat seama că aurul și argintul sunt făcute cât să ne fie dor de ele dar că înțelegerea artistică poate evita cataclismele banalității vestimentare promovând și altfel de materiale și altfel de meșteșug. Chiar dacă a putut lucra și pe alt suport, Orieta Dimadi a ales să-și pornească creativitatea folosind rășinile polimerice, „materiale de caracteristici similare plastilinei și care se întăresc in momentul în care sunt aduse la temperaturi foarte înalte”. Ușurința modelării, flexibilitatea, sunt calități care, chiar parând c-ai pierdut metalele prețioase, câștigi.

Nerăbdătoare cu imediatul, Orieta Dimadi a cerut propriul său ritm ajungând ca numai în câțiva ani să învețe despre bijuterii, să aleagă inspirația care să convină firii sale, să deseneze și să producă. De câteva săptămâni, a pus faza lungă pe un vis nou: colecții la colecții, vestimentare la bijuterii. Modestă fără să și-o impună, știe că multă lume îi poartă bijuteriile.

 

 

About Post Author

Laura Cătălina Dragomir (n. 8 iulie 1976, Buzău) este poetă, jurnalistă, blogger și mediator cultural; de 16 ani trăiește în Ulldecona, Spania. A studiat Comunicare și Relații Publice la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza " din Iași. A publicat poezie, proză, articole și eseuri pe diferite platforme online de profil. A realizat rubrici periodice de analiză culturală și socio-politică în revistele Robarna, Gazeta de Spania și Români în Andalucia; a colaborat cu Radio Iași și cu Radio Trinitas. Membră ASARS / Asociación de Escritores y Artistas Rumanos de España, Laura Cătălina Dragomir este o prezență constantă și o figură marcantă în cadrul întâlnirilor asociațiilor de profil din Peninsula Iberică. A publicat volumele de poezie „Una și aceeași față a diferitului", „Caracterul triumfal al înmormântărilor cântate", „Nunanit” (poezie pentru copii, în colaborare cu artista plastică Iulia Șchiopu). În 2022 a publicat volumul I de eseuri din seria „Contagii"(scrisă în colaborare cu Nona Oprixor") și volumul de analiză socio-politică „Capitalizarea semioticii narativ în spațiul politic european". De asemenea, a tradus „Vara Tequila", o antologie poetică a scriitorului Nicolae Coande, în prezent lucrând la alte două volume bilingve ale poeților Artiom Oleacu (Rep. Moldova) și Javier Claure (Bolívia). Printre proiectele care vor vedea în curând lumina tiparului se află „Cultura de proximitate"(volum de interviuri) și „Caietul Dragomirei" (caiet auxiliar de gramatică a limbii române).
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *